Drogprevenciós előadás és klubfoglalkozások - Márok

1.)    Drogprevenciós előadásunk céljának tekintettük a mai fiatalok és elsősorban szüleik figyelmét felhívni a bulihelyeken, de a mai világban már az utcán és bárhol a drogok veszélyeiről, előfordulási helyeikről, és a károsító hatásaikról.

2.)    Napi program:

Programunk 17:30 órakor kezdődött Palotás Béla pszichológus előadásával, aki a drog fogyasztás káros hatásairól, drogok fajtáiról és előfordulási lehetőségeiről beszélt. Statisztika alapján elmondta, hogy Magyarország népességének körülbelül hány százaléka rendszeres drogfogyasztó. Elvonókúra lehetőségeiről is beszélt. Továbbá, hogy a fiatalokhoz hogyan kerülhet bizonyos fajta drog, hogyan szokhatnak rá.

18:00-19:00 Pál Feri Atya előadása volt, Hogyan segítsünk magunknak és egymásnak címmel. Ő is beszélt a drog káros hatásairól, milyen hatással van a családi életre, ha előfordul ilyen eset egy családban, az alkoholizmusról és káros hatásairól beszélt, és különböző szenvedélybetegségekről. Előadást tartott még többek között a segítségnyújtásról, mi a teendő, ha egy drog vagy alkohol befolyásoltság alatt álló emberrel találkozunk, hogyan segítsünk, kiket értesítsünk.

Továbbá beszélt az elhízásról, társfüggőségről. Miért és hogyan lehet valaki drogfüggő, milyen lelki hátterei vannak ennek.

19:00-20:00 Jelen-Lét a Holnapért Egyesület elnökének előadása következett Bruckner Éva személyében. Ő beszélt ugyancsak a szenvedélybetegségekről, bemutatta saját betegségét, melyből szerencsésen felgyógyult. Három gyermekes anyukaként beszélt aggályairól, félelmeiről, ha gyermekei felnőtté válnak. Kis településeken hogy lehet felhívni a figyelmet a drog fogyasztás veszélyeire, hogyan szivároghat be a kis településekre a drog.

20:00-21:00 Palotás Béla klubfoglalkozást tartott, ahol játékosan, papírokra felírva, ollóval kivágva rendszerezték a résztvevők, hogy melyik fajta drog hova tartozik, mik a mellékhatásai, mit válthat ki emberekből.

A program ideje alatt pogácsa, üdítő és ásványvíz állt a vendégek rendelkezésére.

PROGRAM:

17:30-18:00                   Őszintén a drogról – Palotás Béla pszichológus előadása

18:00-19:00                  Pál Feri Atya előadása – Hogyan segítsünk magunknak és egymásnak

19:00-20:00                   „Jelen-Lét a Holnapért” Egyesület elnökének előadása – Drog jelenléte a kistelepüléseken?

20:00-21:00                  Klubfoglalkozás Palotás Béla pszichológussal