Előzetes és foglalkozási szocializáció tréning keretében a munkaszocializáció megszerzésért - Márok

Napi program:

15:00 órakor kezdődött programunk, Krizics Zsanett előadásával.

Ha a szocializációs folyamatot a munka világára vonatkoztatjuk, a munkaszocializációs fogalma egyaránt jelenti az egyénnek a munkához, illetve a munkakörhöz való eredményes alkalmazkodását, azaz munkaköri beválását, valamint az új belépőnek az adott helyre történő sikeres beilleszkedését és tartós elkötelezettségét az őt elfogadó szervezettel szemben. Többek között erről beszélt Zsanett.

16:00  órától  „A munkaerőpiac igényei munkaadó szemmel” – Előadó: Kósa Zoltán

A munkaerőpiac a munkaerő adásvételével kapcsolatos közgazdasági értelemben vett piac. Az eladók (kínálat) a munkát keresők, aminek az összessége a munkaerő-kínálat. A vevők (kereslet) a munkaerőt kereső munkaadók, aminek az összessége a munkaerő-kereslet. A munkaerő-kereslet és kínálat közötti különbség a munkaerőhiány vagy a munkaerő-felesleg (munkanélküliség). A munkaerőhiány előnyös a munkavállalók számára. A munkaerő-felesleg a vevőknek kedvez. A munkaerőpiac az egyes szakmák, foglalkozási ágak és térségek szerint további részpiacokra bontható.

17:30 órától Kósa Zoltán beszélt, Hogyan minimalizálhatjuk a betanulási, beilleszkedési időt az új munkahelyünkön?

Nem könnyű megfelelő új kollégát találni. Hatalmas energiákat fordítanak erre a területre, de a tapasztalatok szerint arra már kevesebbet, hogy az új ember kezét az első napok után se engedjük el, és beilleszkedjen a csapatba. A beilleszkedés segítése nagyon fontos, mert ha hosszú távon tervezünk az újonnan felvett kollégával, a szakmai kibontakozása mellett a szervezetünk aktív tagjává kell válnia. Ha valaki jól érzi magát a munkahelyén, megtalálja a helyét a szervezetben, a közösségben, ha hasznosnak érzi magát, valószínűleg jól is teljesít, és kevésbé könnyen csábul el egy esetleg anyagilag valamivel jobb állásajánlat esetén is. A közösséghez tartozás érzése a lojalitás alapja, ez pedig a mostani munkaerő-piaci helyzetben szinte minden másnál fontosabb a cégek számára.

18:30 órától Szocializációs tréninget vezetett Krizics Zsanett.

A program utolsó elemeként Krizics Zsanett szocializációs tréning keretében különböző gyakorlatokat hajtott végre a megjelentek bevonásával. Olyan feladatok, szituációs gyakorlatok kerültek elő, amelyek fontosak lehetnek egy állásinterjú során, vagy akár az új munkahelyre történő beilleszkedés során. Kipróbálhatták magukat a résztvevők olyan helyzetekben, mint például észrevételek jelzése a felettesük felé, vagy konfliktushelyzet kezelés.