Készülj az anyaságra! - anyai örömök és viszontagságok bemutatása - Márok

Programunk 13.00 órakor kezdődött. Előkészületekkel indult a délután, ahol a kis családok gyermekeikkel együtt lepakolhattak, előkészülhettek a programokra. A gyerekeknek egész nap légvár, gokart és trambulin állt rendelkezésükre.

14.30-kor első előadónk a védőnő szerepet betöltő, Kárpáti Csaba volt, aki tartott egy órás előadást a gyermeknevelésről, szoptatásról, hiszti kezeléséről, gyermeki szeretetről. A vendégek az előadás után feltehették esetleges kérdéseiket, elmondhatták aggályaikat. A résztvevők sok kérdést tettek fel, érdeklődőek voltak.

15.30-tól Szabó-Beck Angéla tartott Dúdolda foglalkozást gyerekeknek és szüleiknek. Nagyon vidám, játékos foglalkozás kerekedett belőle, jól érezték magukat a résztvevők. Angéla gitár kísérettel énekelt többek között ismert gyermekdalokat, majd kicsit megtornáztatta a gyerekeket fogócskával, bújócskával. Úgy gondolom anyukák és gyermekeik is egyaránt jól érezték magukat. Ez a zenei foglalkozás megmutatta az anyukáknak, hogy a gyerekek mennyire érdeklődőek és fogékonyak a zenére, a dallamokra, mondókákra.

16.30-i kezdettel Szekeres Réka megtornáztatta a szülőket, gyermekeket egy kis zenés aerobic órával. Sajnos a részvétel nem volt nagyszámú, de akik csatlakoztak, szorgalmasan végig tornázták az órát.  Réka bevezette az anyukákat a szülő-gyermek tornára, megmutatva, hogy együtt tornázni, kikapcsolódni jó érzés.

17.30 órai kezdettel Palotás Béla pszichológus és felesége tartottak egy előadást, melyben beszéltek a gyermekek viselkedési szokásaikról, a lehető legjobb viselkedéskezelési formákról. Nagyon hasznos és elég hosszúra nyúló beszélgetés volt, hiszen végtelen türelmével rengeteg kérdésre kaphattak választ a szülők.

Az előadás után Palotás Béla négyszemközt is beszélgetett a szülőkkel, akinek igénye volt rá.

Ezután vacsora következett, ahol a családok, baráti társaságok leülhettek, beszélgetés, nevetgélés közepette elfogyasztották az ételt.

Tartalmas nap volt, szerencsére az időjárás is tökéletesen alakult.

 

PROGRAM:

13:00-14:30                   Programkezdés, főzés előkészületek, gyerekeknek gokart, légvár, trambulin

14:30-15:30                  Kárpáti Csaba előadása (Védőnő)

15:30-16:30                  Szabó-Beck Angéla Dúdolda zene foglalkozása

16:30-17:30                  Szekeres Réka baba-mama torna szülő-gyerek torna

17:30-18:30                              Palotás Béla pszichológus előadása

18:30-20:30                  Vacsora, kötetlen beszélgetés