Önkéntes program megvalósítása - Beremend

  1. Ki hol és miben tud segíteni? Feladatok leosztása

Feladatokat leosztotta: Niedermüller Renáta Johanna és Kelem Anita

Anita és Renáta kisebb csoportokra osztotta az önkénteseket és mindenkit a képességeihez mérten beosztottak a különböző állomásokra. Renáta felkészítette az önkénteseket a feladatokra és azok elvégzésére. Akik élelmiszerekkel dolgoztak azoknak higiéniai tanácsokat adott, akik a hintáknál felügyeltek a gyerekekre azoknak balesetvédelmi tanácsokat, akik a kézműves saroknál tevékenykedtek azoknak is felhívta a figyelmét az esetleges balesetek elkerülésére.

  1. Kijelölt feladatok elvégzése

Mindenki elfoglalta a helyét és indulhatott a gyereknap. Reni folyamatosan járta a helyszíneket ahol az önkéntesek ellátták a feladataikat, és ha észrevétele volt vagy az önkéntesnek kérdése, akkor az megbeszélték. Probléma nélkül végezték el az önkéntesek a rájuk bízott feladatokat. Nem volt részükre fárasztó vagy megterhelő így örömmel teljesítették az elvártakat.

Elvégzett feladatok: Ételosztás, palacsintasütés, üdítő kínálás, hintáknál gyerek felügyelet, táncverseny lebonyolítás, kutyás bemutatónál segítség, helyszínek kialakítása.

  1. Szünet, uzsonna

Hosszú volt a délután és mindenki kellemesen volt fáradt. Mindenkit meghívtunk egy kis pizzára és üdítőre.   

  1. Kerekasztal beszélgetés kinek mit adott az esemény (élménybeszámoló)

Természetesen nem maradhatott el az élménybeszámoló. Jó volt hallani, hogy mindenki jól érezte magát és pozitív tapasztalatokat sikerül begyűjtenie az önkéntes munkáról. Mindenki szeretné tovább folytatni velünk a munkát és bármilyen közösségi feladatban szívesen rész vennének.