Sport és szabadidős napok (Testmozgás és a tömegsport népszerűsítése) - Matty

Az esemény a Polgármester Asszony köszöntőjével vette kezdetét délelőtt 10 órakor. A Polgármester Asszony röviden beszélt a projektről, melynek keretein belül megvalósulhatott az esemény. Majd arról is ejtett pár szót, hogy miért elengedhetetlen a sportolás.

Ezt követően negyed 11-től a mattyi zumbás lányok bemutatójával kezdődött az igazi móka. Aki kedvet kapott, az beállhatott a többiek közé. Mindenképpen szeretnénk ösztönözni a lakosságot, hogy többen használják ki, hogy helyben is van lehetőség heti rendszerességgel mozogni. A jelenlévők megnézhették, hogy rövid idő alatt is mennyit lehet fejlődni e sportágon belül és a jó hangulatú zene garantálja, hogy mindenki jól érezze magát.

Negyed 12- kor tartottunk egy rövid szünetet, mely alatt a jelenlévők frissítőt fogyaszthattak, aki részt vett a zumba bemutatón, az azért, aki pedig nem, az felfrissülten vehetett részt a következő programon.

Fél 12-től a hagyományőrző sportágak bemutatására került sor. Az Apró Paták Lovas Sportegyesület vezetője, Bohár László bevezette az érdeklődőket az íjászat rejtelmeibe. Aki kipróbálta, az rájöhetett, hogy igenis szükség van fizikai erőnlétre ehhez a sporthoz is. A lovaglást főként a gyerekek élvezték, de volt olyan felnőtt is, aki kipróbálta.

A délelőtti programok alatt elkészült az ebéd is, melyet közösen fogyasztott el felnőtt és gyerek 12:30-tól. A gyerekek inkább a virslit részesítették előnyben, a felnőttek viszont pörköltet ettek.

 Az ebéd után, 13 órától Fekete Andrea, védőnő tartott előadást a mozgás pozitív hatásairól. Elmondta, hogy mennyire kedvező hatással van mind a mentális, mind pedig a fizikai állapotra. A rendszeresen testmozgást végzők körében jóval kevesebb a szív és keringési probléma, valamint a cukorbetegség. Több statisztika is kimutatta, hogy a napjainkban egyre jobban eluralkodó depresszió megelőzésében is nagy szerepe van. Mivel a felnőttek körében egyre kevesebben mozognak, így a gyerekek előtt is negatív példa áll. Körzetében is észrevehető, hogy évről évre egyre több a túlsúlyos kisgyerek. Az előadás után vérnyomást és vércukrot mért a jelenlévőknek.

Az előadás alatt mindenki kipihenhette magát, így újult erővel állhattak neki a résztvevők a 14 órakor kezdetét vevő sportversenynek. Célba dobás, kötélhúzás, labdával való egyensúlyozás, szlalomozás, darts, tollasozás várt a nevezőkre. A versenyszámok végén csokoládéval, energiaszelettel, jégkrémmel díjaztuk a legjobban teljesítőket.