Sport programok megszervezése - Kásád

Sport programok megszervezése - Kásád

Rendezvényünket Bosnyák Zoltán, Polgármester Úr köszöntőjével kezdtük meg. Majd az idelátogató vendégek megnézhették a zumba előadást, melyet Váradi Zsoltné vezetett. Néhányan kedvet is kaptak, főleg a gyerekek, is csatlakoztak a tánchoz. A zumba után Szelepcsényi Bálint a gyerek focicsapatával látványbemutatót tartott, amit a gyerekek ki is próbálhattak és nagyon élvezték. Ezután Tóth István mesélt nekünk élményeiről, eredményeiről a kick-box terén. „1984-ben ismerkedtem meg a Sportággal, (kick-box) 5. Dan-os mester vagyok. 1988-tól 2004-ig versenyeztem felnőttként, majd pár év kihagyás után, 2011-óta Mastersként versenyzem folyamatosan, jelenleg is. 1987 óta folyamatosan edző vagyok. Először a pécsi Dozsó SE kihelyezett szakosztályának voltam az edzője Siklóson. 1991-ben megalakítottuk a Beremendi Építők Sportkörön belül a Kick-box szakosztályt, azóta annak vagyok szakosztály vezetője, edzője és versenyzője is egy személyben! 2017-ben a megalakuló Beremend Sport Kft. szakosztályaként működünk töretlen eredményességgel. Számos kiemelkedő eredményt értek el a tanítványaim (Aburkó Gábor 2x-es Világbajnok, Balassa Tibor Junior Világbajnok, Hadra Bíborka Gyerek Európabajnok) és jó magam is! Mindenkinek ajánlom, aki szeret mozogni, és nem fél egy-két pofontól sem. 6 éves kortól javaslom, mindaddig, míg az ember ambíciót érez magában, vagy jól karban akarja tartani a fizikai állapotát.”

 Majd Iványi Dalma mesélt nekünk pályafutásáról! „175 cm magas vagyok, fiatal koromban a Mezőberény csapatában játszottam, majd 14 évesen kerültemt a Kecskeméti SC színeiben az első osztályba. Érettségi után igazoltam a PVSK csapatához, egy évet tanultam a JPTE-n, majd ösztöndíjasként 4 évet töltöttem Miamiban marketing szakon. Közben játszottam a főiskolai csapatban is, ahonnan a magyar bajnokság rájátszásaira rendre hazautaztam a PVSK-hoz. 1999-ben én voltam az első magyar női kosárlabdázó, aki játszott az WNBA-ben, ahol eddig összesen 5 szezont játszottam nyaranta. 2010-ben aláírtam az Atlanta csapatához, ahol azonban nem léptem pályára. A 2011-es bajnoki döntő után szülési szabadságra vonultam, a 2011-12-es bajnokság alatt a csapat többségi tulajdonosaként dolgoztam, annak megszűntéig. 2012 őszén a török Botaspor Adana játékosa voltam, de első tétmérkőzésem előtt szerződést bontottunk, és hazatértem a PINKK Pécsi 424 csapatába.

2014-ben, a magyar bajnok PINKK-Pécsi 424 csapatkapitányaként vonultam vissza. Akkor leszögeztem: nincs több kiskapu, befejezem aktív sportpályafutásom. Amikor gyermekem megszületése után visszatértem Pécsre, már akkor mondtam, hogy maximum egy-két szezont vállalok, és aztán visszavonulok. Éreztem ugyanis, hogy a család a fontossági sorrendben gyakorlatilag napról napra nyomta hátrébb a kosárlabdát. Úgyhogy én már a bajnoki döntő előtt világossá tettem mindenki számára, hogy ezek lesznek az utolsó meccseim. És ha én kimondok valamit, ahhoz tartani is szoktam magam.” Dalma az összes korosztályos válogatott tagja volt, legnagyobb sikere az U18-as válogatottal az Európa Bajnokságon elért harmadik hely.

1995 óta a felnőtt válogatott tagja, melyben négy alkalommal (1995, 1997, 2001, 2003) játszott az Európa-bajnokságon és az 1998-as női kosárlabda-világbajnokságon is, ahol 10. helyezést értek el. Az 1997-es Európa Bajnokságon eredményük hazai pályán 4. hely. A tízszeres magyar bajnok, nyolcszoros kupagyőztes, kétszeres Euroliga-bronzérmes. Háromszor tagja az Euroliga All-Star európai válogatottjának (2006, 2007, 2008). 2010-ben az Euroligában tripla-duplát ért el a Wisla Can-Pack ellen (24 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz), amivel a hét játékosa lett.”

A következő program az íjászat volt László János vezetésével. Beszélt a történetéről, elmondta, hogy az őskortól kezdve milyenek voltak a fegyverek. Röviden bemutatta a szerkezetüket, anyagukat, formájukat. A jó lövéshez három dologra van szükség. Jó íjra, vesszőre és íjászra. Remekül érezték magukat a gyerekek, oldott és jó hangulatban telt el az idő. Sok olyan dologgal szembesültek, amire nem is gondoltak. Majd egy új izgalmas játék következett a Pentaque! Ez a játék már a középkorban rendkívül népszerű volt a francia hadseregben. A Pentaque játszható egyéniben egy játékos – egy játékos ellen játékosonként 3 golyóval, duplettben két játékos – két játékos ellen játékosonként 3 golyóval és triplettben három játékos – három játékos ellen játékosonként két golyóval. A Pentaque golyó fémből készül, átmérője legalább 70,5 milliméter és legfeljebb 80 milliméter. A kivétel az élénk színűre festett célgolyó, az „Öcsi”, amelynek anyaga fa, vagy műanyagból készül, átmérője 30 milliméter. A fémgolyókon a könnyebb megkülönböztetés érdekében rovátkák, azonosító kód és márkanév található bevésve. A játékban először az Öcsit dobja el a kezdő csapat, nem érhet semmihez és senkihez és úgy kell megállnia, hogy a dobókörből legalább hat, legfeljebb tíz méter távolságra legyen, a pálya szélétől és bármilyen akadálytól pedig legalább egy méterre. A cél a saját golyót minél közelebb juttatni az Öcsihez. Mindig a rosszabb helyzetben lévő csapat (vagy játékos) következik, ha még van hátra golyója. A csapat a kör végén annyi pontot kap, amennyi golyója közelebb állt meg az Öcsihez, mint az ellenfél legközelebbi golyója. A verseny akkor ér véget, ha az egyik csapat eléri a 13 pontot, és ezzel győz. Vinkovicsné Brigitta segített levezényelni a versenyünket. A versenyzők díjazásban részesültek! Nagyon élvezetes, szórakoztató játék. Közben az ideérkező vendégek kipróbálhatták az ütővel játszott játékot, ez a tollaslabda. A pálya két felén elfoglalták a helyüket, melyet képzeletbeli háló választott el. Voltak, akik már gyerekkoruk óta ismerték és a mai napig is játszák társaságban. Minden ideérkező vendég elégedett volt, nagyon tetszett ez a változatos, hasznos időtöltés. Minden résztvevőnek, gyermeknek érmet, ajándékot adtunk, megköszönték, hogy velünk tölthették a napot. Ezt követte a finom vacsora, ami babgulyás volt. Minden ideérkezőt megvendégeltünk. Biztosítottuk a jó hangulatot, ami egy bállal végződött a Galaxys zenekar szórakoztató műsorával.